Miljövetarprogrammet

fredag, april 14, 2006

Kursbikt admin I

Jaha då var det slut för denna gång. En kurs är avklarad och nu skall bara den obligatoriska utvärdeingen genomföras. Ja, programmet måste ju undersöka hur dess upplägg funkat. Det är ju ett av programmets små pikanta kännetecken1; de konstanta utvärderingarna som försöker infånga vetande om oss och hur vi förhåller oss till utbildningen. Skall programmet kunna forma oss så effetkivt som möjligt krävs att det vet vad och hur det formar. Och det är vi som ska tala om för dem det de behöver veta.

Programmet upprättar en mängd undrsökningspunkter för att kunna få kunskap om kunskapandets alla olika moment och flöden. Det blir extra viktigt iom att det är vi själva som som skapar oss själva som arbetskraft. Det är vi som är varan. De måste komma åt oss direkt. En metod är ju att sätta oss i arbete och låta oss producera och sedan bedömma resultatet men det räcker som sagt inte. De måste veta hur vi reagerar och förhåller sig till disciplinen så att de vet hur de skall forma den. maximering av produktionsresultat helt enkelt. Jakten på effektiviteten och ändamålsenligheten, en kapitalistiskt sådan förstås. Maximalt mängd produktiv miljövetararbetskraft av högsta kvalitet till minsta kostnad. Vilka om inte de som utför själva arbetet med att forma varan och dessutom är den på en och samma gång borde veta vad som borde göras?

Denna adminstrations kurs är en ganska avslappnad skara människor som vet vad som är bra för dem. Som alla vet så gäller det bara att få kursutvärderingen avklarad så att man kan gå hem. Vi slänger ur oss lite klag på att vissa arbetsmoment varit kassa. Vår kurshandledare tycker vi är den trevligaste adminstrations ettan hon haft. Det har hon nog rätt i. Vi har låtit henne sköta sitt och hon vårt.

Låt oss summera vad denna kurs har haft för syfte nu när den är avklarad. Jag skulle vilja säga att den har format oss som arbetskraft med möjlighet att sättas in i den lokala administrationen och dess närområde. Tjänstemän och konsulter helt enkelt. Vi har fått lära oss att fungera i svenska system för hantering av miljön med juridisk, intitutionella, ekonomiska och politiska medel.

Föreläsningarna har väl legat på en akademisk dumborgerlig nivå så där. Inge specielt mest dumt och inte användbart för mig i någon större usträckning. Men va fan det är ju univeristetet.


1. Kolla in min tidigare post om mittkursutvärdering.

1 Comments:

  • mmmm det kommer. Har skrivit typ fyra stycken i mina papper. Färdiga för publicering. Har inte pallat bara. shame on me. Ska få upp nån mer grej innan sommarn är här å jag kan spy ur mig allt som jag akumulerat i min papper. Är mycket i skolan nu...

    By Blogger student #2, at 2:34 fm  

Skicka en kommentar

<< Home